uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

iulie 19, 2007

Scriitori şi bloggeri în Club A (Tudor Octavian – ce fel de scriitor sunt?)

Filed under: camera literară video — miculftiriadi @ 9:41 am

 Tudor Octavian – ce fel de scriitor sunt?

Asociaţia Consumatorilor de Media a organizat în Club A o întâlnire între scriitori şi bloggeri. Tudor Octavian, Ioan T. Morar, Miruna Vlada, Jean-Lorin Sterian, Diana Geacăr şi Adina Zorzini au dialogat pro şi contra ideii de blog cu câţiva bloggeri importanţi (scuze, în afară de Andrei Roşca de la bookblog, pe care-l ştiam, n-am reţinut nume, ajungând şi puţin mai târziu). Că blogul e totuşi un suport relativ la modă şi că nu trebuie să înţelegem libertatea oferită de acest canal de comunicare ca pe o formă exclusivistă de valorizare, că scriitorul „tradiţional” încă nu-i oferă cea mai mare importanţă (deşi traficul unui blog se poate compara cu tirajul unei apariţii tipărite), că există inconveniente specifice (difuzarea de carte presupune o instituţionalizare acceptată, cititul pe blog nu e tocmai de lungă durată), că blogul poate avea funcţie de PR şi nu rămâne un simplu jurnal – iată câteva din aspectele reţinute.

Totuşi, concluzia serii a fost trasă de Ioan T. Morar, printr-o reformulare mai mult decât sugestivă: „Scriitor te naşti, blogger devii.” Până la urmă nu există niciun conflict între cele două „tabere”, scriitorii se pot folosi de bloguri (unii chiar au), chiar dacă nu întotdeuna prezenţa blogului favorizează(paradoxal) scrisul. Dacă unii bloggeri vor să devină prin ofensiva traficului scriitori, nuanţă, scriitori de blog, sau că vor să rămână bloggeri pur şi simplu, asta e deja altă discuţie.

Tot încercând să găsesc un punct slab blogurilor, pe care le consider foarte importante pentru promovare (o revistă tipărită fără blog e puţin depăşită), m-am gândit că-totuşi- n-ar fi exclus să apară bloguri false. Şi-atunci chiar ar fi o problemă…

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: