uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

februarie 20, 2009

Turneu de lectură

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 8:04 pm

Ideea era pentru Ruxandra Novac, prin 2001, nu s-a făcut, aşa că… dacă tot vorbim de public şi ne plîngem că nu vine lumea, că nu se citeşte poezie, că nu ştiu ce… o să iau un autor şi-o să fac cu el turul cimitirelor din Bucureşti (momentan). Lecturi publice în cimitire (ore luminoase, altfel e de belea). Public grămadă, nu ne deranjează nimeni, condiţii de securitate, confort. Să se termine ninsoarea şi începe turneul de lectură prin cimitire. Gratis, că fondurile sînt pentru alte priorităţi. Aici e vorba doar de experiment.

Ah, mi-a spus Mihail Gălăţanu că l-au filmat cei de la TVR într-un cimitir (ideea lui, mi-e greu să găsesc un cameraman cu o idee ok). Cum spuneam, în 2001 Ruxandra putea inaugura această tradiţie…

Prin urmare… turneul de lectură prin cimitire propune lecturi plătite, în prezenţa unui public paşnic, docil şi numeros. Turneul începe deocamdată în Bucureşti la 1 aprilie.

„În căutarea cititorului pierdut” – turneu de lectură prin cimitirele patriei. Un program de promovare a autorul român. Din păcate pentru colecţionari nu se dau premii sau diplome de participare, dar ştirea în sine face mai mult decît o vază sau o lanternă cadou. Cine se bagă apare prin cine ştie ce tabloid, vor prelua ăia informaţia şi mă angajez că va intra într-un ziar de metrou. Sigur, nu se dau obiecte şi pentru că se face o selecţie a participanţilor. Hai să vedem, amatori? Dacă tot e bal, să-l facem unde trebuie, cu recorduri de audienţă, bodyguarzi şi tăcere absolută în „sală”.

Dacă turneul metropolitan va fi un succes, turneul se va extinde în ţară şi, cine ştie, în UE. Şi atunci să vezi oferte, premii. Pentru limba mamei/ţării (vezi video).

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: