uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

martie 12, 2009

cititor, Cumpărător, SCRIITOR – cineva TRE să ne cumpere cărţili!

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 11:00 am

Cum vă explicaţi inflaţia scriitoricească a momentului? (miezul problemei)

Băbeşte. (demonstraţia „tezei”)

Dintr-o masă atât de solidă de cititori (vezi şi statisticile de mai jos), aduşi în câmpul literar prin şezători, cenacluri şcolăreşti (puzderie şi astăzi) şi „Cântarea României”, s-a ajuns la statutul de CREATORI. Pe fondul creşterii tirajelor şi al acumulării de „biblioteci personale”, „cititorii” raportaţi la normă au devenit „bravi cumpărători”, depozitari a mii de cărţi. Unii s-au transformat în scriitori cu acte, alţii, de-acum, cu blog. În principiu, există 2 din 10 cititori care să nu scrie.

În criză de bani, ziarele au redescoperit apetitul de cumpărător al cititorului român clasic, reinventând ediţiile pe hârtie de ziar, ieftine şi uşor de fraierit cu ele poporul. Practic, competiţia e pe vânzare, acum câţiva ani literatura română fiind complet ignorată între „subiectele” tari. Cum au mai pus mâna pe ceva din care să  stoarcă nişte bani, vă trimit la coadă la chioşc, să trezească patriotismul din voi. Ce dracu’ să faci cu 10 lei /săptămâmă? Că bibliotecile noastre nu funcţionează noaptea, ca să zici că ai un loc unde să te duci să citeşti. Umple-ţi, bă, coşul zilnic de cărţi de la taraba din faţa blocului! Vrei să fii prost?

TREBUIE să…, TREBUIE să ne…, TREBUIE să o faceţi şi pe-asta!

Na, că n-ai cum să scapi din păcăleala asta. Dacă eşti contra, cică sabotezi interesul naţional. Daţi cărţi la lume! Mamaie, nu mai mânca, blindează-ţi apartamentul (dacă mai e al tău)  cu cărţi! Un nou concept revoluţionează tranziţia românească: CASE DIN CĂRŢI pentru tineri. Ieftine şi la bune. La toate gheretele. Cumpăraţi, băieţi, numai cumpăraţi! (Că vă dăm noi ce trebuie.)

Un comentariu »

  1. Ma intreb oare de ce ziarele nu scot si carti ale autorilor romani, nu pavel corut, cativa autori respectabili pentru popularizarea scrisului contemporan printr-un marketing ce da, din cate se vede, roade?

    La o adica de ce lasa Ioan T Morar Poliromul pentru cartea de la cotidianul?

    Ca bibliofil sufar pentru calitatea acelor carti, hartie proasta, font de iti distruge ochii, textul ingramadit aproape ilizibil. Ca cititor sarac ma bucur. Din pacate sunt un bibliofil sarac. O fi de rau?

    Comentariu de thesilverchurch — martie 12, 2009 @ 4:37 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: