uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

aprilie 22, 2009

de-aia!

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 9:23 am

Există doi papagali (sau doar unul, Mimi, care repetă tot ce zici Titi), care aduc mereu în discuţiile lor acest aspect: „Domnule, noi ne asumăm numele, nu semnăm cu pseudonime, că suntem români!”. Ca să nu mai aud prostia asta cu pseudonimul, că doar mulţi care-l invocă par să fie experţi în literatura română (prin urmare ştiu că Ion Barbu, Tudor Arghezi şi muulţi alţii ar putea fi acuzaţi de lipsă de bărbăţie că nu semnau ca-n buletin), am să dau două motive simple:

1. numele meu din buletin este Cristian COSMA. Pentru a nu fi confundat cu luceafărul huilei şi a evita tot felul de astfel de întrebări de rudenie, am zis că e mai simplu să semnez cu alt nume. De vreo doisprezece ani.

2. un cristian e un nume uşor de reţinut (chiar dacă predispune la joculeţe de genul „un, doi, trei”), original şi foarte personal. Scris cu minuscule, e cel mai potrivit.

Aşa că, domnilor buletinişti, fiţi liniştiţi, nu vorbiţi cu o fantomă, deşi e mai bine să n-o faceţi. Nu-mi place să tot fiu legitimat de poliţiile închipuite, predispuse la regulile prostiei naţionale. Dar, după decenii de informatori, soldaţi şi rapoarte cu nume reale, poţi să le explici acestor retardaţi că a semna cu pseudonim nu înseamnă neapărat a te ascunde? Ia strigaţi catalogul, doamna profesoară, poate înţeleg şi popeştii şi ioneştii că nu mai sunt tovarăşi!

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: