uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

august 27, 2009

Colocviul Tinerilor Scriitori Alba Iulia, 2009

Filed under: Colocviul Tinerilor Scriitori — miculftiriadi @ 2:46 pm

„Pasat” pe motive sistemice, bagatelizat şi pus la colţ pe considerente cel puţin curioase, Colocviul de la Alba a produs, din păcate, cea mai importantă mărturie a generaţiei 2000. Micile ironii şi glumiţele ieftine pălesc în faţa crudei realităţi. Acest Colocviu este cea mai vie mărturie a generaţiei. Şi mi-e foarte greu să spun acest lucru dintr-un motiv foarte simplu. Acest Colocviu este ultima dată când, într-un cadru comun, atâţia reprezentanţi ai generaţiei au reuşit să fie filmaţi împreună, într-un loc în care ideea de absent „motivat” nu avea, cum va avea de-acum înainte, un sens tragic. Sigur, vor mai fi festivaluri, congrese şi mese comune, dar după acest Colocviu, numeric vorbind, generaţia a început, din nefericire şi iremediabil, să scadă.

Mărturia noastră va începe acum şi va dura câteva săptămâni bune. Am un singur mare regret (şi nu e jucat). Aşa cum am intuit, Colocviul avea nevoie de o componentă video. Una completă. Adus special la Alba Iula, ca şi în multe alte locuri, Nicu Rotaru a produs cea mai vie dovadă că această generaţie există. Din păcate, iată, deja unul dintre reprezentanţii ei nu vor mai apuca să o vadă. Un documentar serios şi complet, scos fără grabă şi nu din raţiuni de vizibilitate internautică, cu toţi cei care au fost acolo. Un documentar dedicat, din păcate,  lui Constantin Virgil Bănescu.

Cum  graba nu este atu-ul cu care am plecat la drum în toate proiectele de până acum, vă promit ceva de neuitat, care nu se face de pe o zi pe alta.

Episod pilot: Drumul Generaţiei 2000 spre Porţile Cetăţii din Alba Iulia

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: