uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

septembrie 16, 2009

Dosar „Internet pentru literatură”

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 11:01 am

în revista Cultura din această săptămână.un dosar coordonat de Daniel Cristea-Enache.

„Pe piata culturala romaneasca exista librarii online, exista reviste culturale, exista situri ale unor scriitori, sint destule locuri in care poti gasi informatii despre carti, autori, edituri. Nu stiu ce ar mai trebui facut. Nu cred ca e nevoie de altceva decit de oameni care sa inteleaga ca internetul nu e diavolul. De scriitori si de editori care sa condescinda sa-l foloseasca, atita tot. Sa creeze situri civilizate, sa le actualizeze suficient de des. In rest… literatura mai are si alte probleme, nu e internetul cea mai mare dintre ele.” (luciat)

„Dezamagire totala, dar nu facem nimic. Internetul este incultura si totul se va narui daca nu actionam repede-repejor. Ma refer la niciodata-suficient-de-numerosii-cavaleri-ai-Apocalipsului ce propovaduiesc ce au ei de propovaduit. Majoritatea acestor chemari la arme sunt facute, evident, pe Internet.” (Victor Jalbă-Şoimaru)

„Internetul este cea mai mare revolutie tehnologica de la aparitia masinilor cu abur si modifica fara exceptie orice domeniu al activitatii umane. Aceasta realitate nu ar trebui sa sune neaparat dramatic pentru ca ascunde niste oportunitati extraordinare, inclusiv pentru literatura.” (Victor Kapra)

„Teoria spune ca bloggingul demonopolizeaza accesul la exprimare, producand discurs alternativ, liber si de calitate; ca da glas anonimilor care in sistemul anterior nu ajungeau sa acceseze mijloacele de exprimare, si ca acest glas suna bine. Or, pana acum nu s-a intamplat asa ceva (vorbesc acum exclusiv despre blogurile de carti).” (Mihai Iovănel)

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: