uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

octombrie 14, 2009

Caut o echipă de jurnalişti culturali

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 10:42 am

Te-ai săturat de bârfe şi materiale scrise din zvonuri? Vrei să iei atitudine faţă de playback-ul informaţional de pe net? Vrei vizibilitate reală, nu doar prin portaluri de amatori? Vrei să semnezi în  presa culturală netabloidizată? Doreşti să obţii /livrezi informaţii de calitate, pe surse şi cu autori cu adevărat reprezentativi? Ai nevoie de un portofoliu real şi nu de premii la concursurile blogosferice?

Dacă eşti bun, dacă ai ceva de spus, dacă ai nevoie de un spaţiu cu adevărat reprezentativ şi vrei să produci materiale de calitate, nu simple înjurături, înscrie-te în echipă.

Aştept mail pe un_cristian@yahoo.com. Primeşti aparatură, credit şi ai posibilitatea să devii un nume în jurnalismul cultural acreditat.

Reclame

9 comentarii »

 1. Ma tenteaza propunerea aceasta numai ca ma cam sperie formula „jurnalism cultural acreditat”. Ce vrei sa spui prin asta?

  Comentariu de bemimi — octombrie 18, 2009 @ 8:47 am | Răspunde

 2. cand nu ai acces intr-un loc si ti se cere legitimatie, ai intrare…

  Comentariu de miculftiriadi — octombrie 19, 2009 @ 10:13 am | Răspunde

 3. majoritatea evenimentelor culturale sunt gratis. mai ales cele legate de literatura: lansari, lecturi, cenacluri… Dar si majoritatea vernisajelor. Teatrul, filmul si muzica clasica ce se mai platesc, adica se cere bilet, ca in rest doritori sa fie.

  Comentariu de bemimi — octombrie 19, 2009 @ 2:26 pm | Răspunde

 4. E doar un aspect. Nu stiu daca poti intra in „curtea” oricui fara sa te intrebe ce-i cu tine. Tu pui problema evenimentelor publice. Dar daca vrei sa iei un interviu cuiva si nu reprezinti o publicatie sau un etalon jurnalistic, e posibil sa ramai cu usa inchisa. So, „legitimatia” tine si de „intrare”, nu doar de „public”.

  Comentariu de miculftiriadi — octombrie 19, 2009 @ 3:01 pm | Răspunde

 5. n-am timp, din pacate, sa devin jurnalist cultural :), deci nu intreb pt. mine: care e, de fapt, proiectul, unde vor intra materialele, in ce spatiu „cu adevarat reprezentativ”? 🙂

  si o completare pt. bemimi: legitimatia aceea e utila mai ales pentru acreditari si conferinte de presa (interviuri bune se pot face si fara)

  Comentariu de daniel — octombrie 19, 2009 @ 8:50 pm | Răspunde

 6. pai sa vedem, Daniel… TVR Cultural. E reprezentativ? Eu nu bag mana-n foc pentru calitatea jurnalelor lor. Si-atunci? E logic, intr-o structura care nu are doar trafic (vezi importanta site-urilor culturale). Nu stiu ce inseamna pentru tine „reprezentativ”, dar eu cred ca asta inseamna traditie, continuitate, vizibilitate si prestanta. Nu stiu nici cate reviste crezi ca se incadreaza in aceasta sfera, dar eu am in cap cateva. In plus, ca bibliotecar, pot spune ce-nseamna „reprezentativ” (poate fi echivalat si cu aspectul conservarii – degeaba publici pe net, daca nu existi in arhiva traditionala oficiala – uita-te la marii scriitori ai blogosferei. Se extind in comentarii spumoase, dar se lauda tot cu tiparituri…).
  Si, da, interviuri bune se pot face in orice conditii, daca e sa fim carcotasi. Doar ca nu stiu cine ti le „ia” si, mai ales, cine ti le pune in circulatie. Pentru ca blogosfera e plina de fumuri. te poti sufoca. Si-atunci, raspunsul e urmatorul: proiectul nu-si propune sa faca trafic pe net acum, ci sa conserve memoria culturala pentru mai tarziu. Adica sa o faca vizibila pentru ceea ce se numeste public viitor.

  Comentariu de miculftiriadi — octombrie 20, 2009 @ 3:55 pm | Răspunde

 7. atunci seamana flagrant cu ce faci tu pe-aici deja 😛

  (dar tot o astfel de conservare a memoriei culturale e si „romaniaculturala”, nu? plus ca e vorba acolo de o baza mult mai larga, adica se selecteaza din toata presa culturala romaneasca…)

  Comentariu de daniel — octombrie 20, 2009 @ 5:22 pm | Răspunde

  • ma rog, nu ne intelegem. Romania culturala preia, nu emite informatii… si nu vad „flagrantul”. In primul rand ca o echipa presupune mai multi oameni, care pot merge in locuri diferite, la evenimente care se suprapun… dar hai sa fie cum zici tu.

   Comentariu de miculftiriadi — octombrie 20, 2009 @ 5:39 pm | Răspunde

 8. dap, am inteles: o echipa de jurnalisti culturali pe teren. „flagrant” in sensul ca iti „multiplici munca” inceputa aici, duci mai departe, intr-un fel (spun „intr-un fel”, deci nu mai e nevoie sa ma contrazici), acest proiect.

  (RoCult o adusesem in discutie doar pe partea cu conservarea, nu cu emiterea. pe de alta parte, privind strict „emiterea”, ce propui tu s-ar putea sa fie mult mai dinamic si coerent, fiind vorba de o echipa ad-hoc – sper sa fiti cat de elitisti/exigenti posibil!)

  Comentariu de daniel — octombrie 20, 2009 @ 8:21 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: