uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

februarie 5, 2010

Înscrieri la CTS

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 4:07 pm

Ediţia din 2010 a Colocviului Tinerilor Scriitori se va desfăşura, din motive bine întemeiate, tot la Alba Iulia. Cum organizarea ediţiei trecute a fost excelentă (mă refer în primul rând la disponibilitatea gazdelor de a ne suporta programul de dezbateri, la sălile puse la dispoziţie şi la aparatura tehnică necesară), s-a decis permanentizarea CTS-ului la Alba.

Noutatea ediţiei vine din selecţia invitaţilor. Numărul de locuri fiind mai mic, am decis să facem un concurs de proiecte. Cum ediţia din 2009 a dat ocazia contestatarilor USR să se manifeste (vă amintiţi tema centrală: „De ce  e bine/nu e bine să intri în USR?”), anul acesta se va pune accent pe proiecte şi pe modalităţi concrete de promovare pentru scriitorul român contemporan. În următoarele zile va fi postat şi regulamentul ediţiei, aşa că fiţi de fază. Din capul locului ţin să specific un aspect important. Vor fi selectate persoane reprezentative pornind de la criterii clare, unul dintre ele fiind acela al capacităţii de asociere cu instituţia finanţatoare. Dacă la ediţia trecută atacurile la adresa USR-ului au fost încurajate (şi provocate, ţinând cont de tema propusă), cred că e momentul ca să se treacă la o etapă evolutivă. Cum mulţi dintre cei prezenţi fac sau vor face parte din USR (proiectele şi programele vor acoperi treptat vociferările întârziate, unele îndreptăţite, dar prea multe blocate din necunoaşterea rolului şi interesului statutar al instituţiei), se va încerca o diversificare a participării, în ideea eliminării festivismului păgubos.

Vă invit să faceţi propuneri de teme de dezbatere în următoarea săptămână. Înscrierile pentru cei care nu au mai participat încep de la 1 martie. Până atunci, 20 de autori consideraţi importanţi la nivelul reprezentativităţii pe piaţa literară (tipărită şi on-line) vor primi invitaţii. Vă asigur că selecţia va fi una suficient de atentă şi bazată pe alte criterii decât cele considerate „imbatabile” (premii obţinute te miri cum, cărţi publicate cine ştie pe unde). Pentru a se evita „conflictele” inutile, vor fi excluse din start persoanele cu apetit pentru „atacul la persoană”.

Un comentariu »

  1. propunere:
    în ce măsură trebuie să participi la jocurile literare (habitus, bourdieu, pour la bonne bouche) pentru a fi scriitor, azi, la noi?

    Comentariu de literaturcoaz — februarie 9, 2010 @ 9:45 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: