uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

mai 2, 2010

promisiune

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 11:15 pm

Am tot încercat să-i fac Oanei un cadou, dar nu mi-a ieşit. „Morţii Mă-tii” a fost refuzat cu brio de câteva jurii, dar asta va face cu atât mai plăcută apariţia întârziată. Pentru că „miau-miau”-ul acestui 2010 înseamnă: muncă, inteligenţă, acţiune şi ură. Cum am tot spus, nu voi ieşi din balta literară fără a scoate bocancii din mlaştină. Şi, credeţi-mă pe cuvânt, revanşa e asigurată, calculată şi minuţios pregătită. Pas cu pas, mutare cu mutare, ca-ntre şahişti, ce naiba! (uitasem, unii dintre ei nu ştiu decât să publice). Până la acel moment (dedicat cu brio personajelor de top care pescuiesc gloria unei partide pe pescuit sportiv pe malul Dâmboviţei), să ne bucurăm de soare şi de încă iluzia ieşirii din criza în care votanţii cu cap ne-au „aruncat”. Aş fi vrut să-i fac cadou Oanei acea carte, ca să ies mai repede din ceaţa (ceata) piţigoilor cu pretenţii. Se pare că trebuie să mai aştept puţin. Habar nu am cât, dar cu atât mai bine pentru a nu rata niciun sacrificiu de pion sau de figuri. Joaca se prelungeşte, dar va merita efortul.

(special pentru Doru. Spui, „iartă-l, că e mai mic şi nu s-a maturizat”. Ok. „Dar el şi-a cerut iertare, ca să merite să fie iertat?” E ca şi cum ai spune că vrea bani. I-aş da, dar nu-i cere. Cum să-i dau dacă nu cere? Îl doare gura să-i ceară? După ce că suportăm prostie pură zi de zi, să mai şi iertăm doar de dragul de a fi civilizaţi? Nu se face, cu astfel de indivizi nu se negociază de mai multe ori. Oricât le-ai explica, ştiu una şi bună: că fără ei nu se poate. uite că se poate. S-a putut, se poate şi se va putea. Nu-s nici prea buni cât să reprezinte ceva imposibil de înlocuit, n-au nici caracter, cât să merite ceva. Îşi văd interesul şi atât.)

O fotografie de la Berlin, departe de chibiţi, sforari, galerii şi fotbalul din curtea şcolii. Clopotul Olimpic din 1936.

Promisiunea e că meciurile dintre şanţuri vor fin din ce în ce mai puţin comentate şi chiar omise. La o adică, m-am convins. Oricât s-ar umfla în pene, vedetele de pe maidan nu vor ajunge niciodată să joace pe un stadion olimpic, cu toţi impresarii şi pipiţele care le ţin pumnii. Să-i lăsăm să transpire în noroiul victoriei  la miuţa sau homba.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: