uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

iulie 11, 2010

amânare

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 8:43 pm

da, cum îmi scrie un binevoitor, am pasat puţin demonstraţia în privinţa mizeriei de antologii care-l aduce pe un scriitoraş (zice-se) ca DDMarin, altfel absolut mediocru, între numele celor 25 de scriitori douămiişti pe care, chipurile, publicul (vezi mai jos, un imbecil colectiv) trebuie să-l primească-n dar în ţara imposturii. Am amânat tocmai pentru că o asemenea porcărie (atenţie, nu mă joc deloc când folosesc aceste cuvinte: mizerie, porcărie, impostură sunt cele trei caracteristici alese pentru a rezuma performanţa amatoristo-hilară rezultată), ei bine, o asemenea făcătură merită puţin piper. Când voi avea toate datele, voi reveni, nu vă faceţi griji. Surpriza vine din comoditatea unora în a arăta mâncarea stricată cu degetul şi a  credita, în bună tradiţie naţională de a încuraja prostia, mediocritatea şi  penibilul. Zmera de aur e un premiu mult prea slab pentru o astfel de performanţă. Aveţi puţintică răbdare, prostia iese singură la iveală (a se citi şi interviul antologatorului, intrat astfel, cum-necum,  pe uşa literaturii).

Încă nu am găsit un douămiist important care să-mi explice ce caută DDM în această poveste. Că scriitor (cât de cât) nu e, manager literar nu e, critic nu e, antologator cu-atât mai puţin. Un păcălici care a fraierit o editură şi a vrăjit cu planul lui  de a se strecura cumva într-o carte cu texte importante nişte autori naivi. E absolut degradant cât de jos a ajuns noţiunea de antologie şi cum se poate pretinde în 2010 că astfel de mediocrităţi au de-a face cu literatura antiutopică sau nu.

Mă opresc, pentru că despre antologia cu numele lui DDM pe copertă vom vorbi pe larg din toamnă. Şi foarte aplicat, cât să i se ducă faima şi pentru a demostra de ce o astfel de generaţie merită să se caracterizeze printr-o antologie contrafăcută din orice perspectivă logică, valorică şi critică. Blogo-antologie cu acte în regulă pe care şmecheraşul nostru a produs-o în calitate de reprezentant de seamă la masa bucatelor va suscita, sper, vii reacţii şi va pune în valoare aspectul cel mai puţin plăcut al poveştii:  cu promisiunea unei hârtii tipărite poţi  prosti pe oricine.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: