uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

iulie 16, 2010

casa de pariuri literare in loc de isbn

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 1:26 pm

isbn devine editura cu cea mai scurta durata de viata din Romania (cine a zis ca ne scapa ceva de pe piata editoriala autohtona?, incepem deja cu un record si impunem deja o normalitate… www.isbn.ro sa duca automat spre Biblioteca Nationala, a fost greu pina azi, nu?).

Prin forta lucrurilor biroul londonez ISBN ne-a rugat insistent sa renuntam la aceasta titulatura (e un record, totusi, de ecou extern, pentru o editura abia infiintata,  imediat contactata de la nivelul cel mai inalt posibil al profilului editorial. Sa cerem  si intrarea in Cartea Recordurilor? Performanta poate fi omologata, expertii fiind internationali).

Asadar Editura ISBN nu mai exista incepind de astazi, locul ei fiind luat de catre „Casa de pariuri literare“. Si pagina de facebook a Editurii ISBN va disparea, urmind sa fie inlocuita cu cea pentru „Casa de pariuri literare“. Mie-mi convine de minune, titulatura mi-o asum si are o radacina comuna cu pana mea, v-amintiti?, desi, culmea, aseara n-a figurat printre  propunerile mele pe lista celor peste 150 de titulaturi din care am ales dupa  primirea  emailului londonez, care nu insemna obligativitate (doar ca n-am dorit sa prelungim asteptarea unor CIP-uri, cine stie cat ar fi durat…).

pe scurt, mi se pare mai ok. isbn.ro ajunge unde trebuia sa ajunga de ani si ani, iar casa de pariuri literare se trage de undeva si propune explicit o directie.

Noul site va fi gazduit la www.cdpl.ro, iar vechiul www.isbn.ro va trimite automat catre centrul ISBN al Bibliotecii Nationale (merita macar acest efort de reorientare si specialistii nostri).

Cum lista aparitiilor este identica, imediat ce sosesc CIP-urile (o saptamana), cartile vor iesi din tipografie. Cu ISBN-uri cu tot.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: