uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

august 25, 2010

cică

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 6:19 am

Doru, Bebe, Tanța și-ncă patru au pus-o de-o revoluție-n bloc. Ei nu mai folosesc liftul, pentru că blocul e vechi și circulă moșii cu el, nu mai duc gunoiul la ghenă, țintesc cu el de la etaj în containerul deschis de la parter, nu mai joacă fotbal la bătător, că e demodat. Ba, mai mult, Bebe, proprietar de-acum, refuză să meargă la ședințele de bloc, pe motiv că se desfășoară la subsol. Și el ar vrea deasupra., să fie high la antene.

Doru, Bebe, Tanța și-ncă patru sunt, după afișele pe care le lipesc, culmea, în liftul cu care nu circulă, noii lideri spirituali ai blocului. Și-au închis cutiile poștale (de fapt, doar Bebe, singurul proprietar, restul încă trăiesc din banii babacilor), pentru că, nu-i așa, au e-mail, dom’le!

În semn de prostest și ca să vază lumea cât de tare și de unită e gașca lor, Doru, Bebe, Tanța și-ncă patru au pus-o de-un grătar pe șapca blocului. Au intrat pe la ghivecele de la 1 și au sfidat astfel tradiționalele grătărele din spatele blocului. Au revoluționat, cum s-ar spune, distracția. Doar că Doru, Bebe, Tanța și-ncă patru n-au scos din buzunar decât banii părinților și grătarul boșorogului de la 4 (pe care l-au returnat fără să-l spele măcar).

De la înălțimea pe care s-au cocoțat, Doru, Bebe, Tanța și-ncă patru au făcut poze cu telefoanele mobile, au fumat țigările căpătate cu împrumut în ultima săptămână, au crescut vaci pe facebook și au vorbit despre destinul blocului care, nu-i așa, a fost mereu la mâna nepricepuților, a retrograzilor, a băbăciunilor. Până să-i prindă ploaia, Doru și cu Tanța s-au pupăcit cum au văzut pe youtube, cât să le facă-n ciudă celor care intrau în bloc. Bebe se pare că n-a pipăit nimic, pentru că din ceilalți patru, fetele erau cam nașpa.

Doru, Bebe, Tanța și-ncă patru sunt cei mai cool din cartier. Sunt cei mai tari bloggeri din școală și au imunitate la dirigă pentru că-i downloadează filme de pe torente. În timpul liber și-n vacanțe organizează cele mai tari grătare, au curajul să fumeze în fața vecinilor (cu părinții e mai greu, sunt cam bătuți în cap și puțin violenți, de-aia unul din ăia patru e mereu vânăt).

Cum spuneam,  Doru, Bebe, Tanța și ceilalți patru s-au îmbătat pe șapca blocului și au făcut un manifest împotriva administratorului, împotriva chinezilor care au cumpărat la etajul 4, împotriva poștașului care e același de cincisprezece ani și ar trebui schimbat. Au băut, s-au ușurat în sticle și, culmea, de-atâta beție, le-au dat încă o dată pe gât. Asta zice unul dintre cei patru, care a început să-și facă propria gașcă. Asta și pentru că Doru, Bebe și ăilalți trei sunt deja prea bătrâni pentru el și tot ce e puriu e stricat de la natură.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: