uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

august 25, 2010

pirateria anului în materie de literatură română

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 8:16 pm

Tocmai când eram aproape sigur că făcătura lui DDM este farsa editorială a anului,am descoperit o piraterie desăvârșită. Un ditamai dicționarul, cu 1500 de scriitori (prezentări hilare și fotografii luate de pe net), va fi pe larg analizat în următoarele săptămâni în prima campanie care va cere retragerea de pe piață a unei imense piraterii. Contactat telefonic, autorul se lăuda că-l cunoaște personal pe Ion Cucu. Eram așa de sigur că minte, că i l-am dat la telefon. Până la pag 145 a dicționarului, fotograful identificase 25 de fotografii care-i aparțin. Pus în fața faptului, autorul se scuză foarte amuzant: „Erau pe net!”

Deocamdată aveți coperta dicționarului. Fotografia lui Daniel Bănulescu e făcută de mine în redacția Observatorului cultural. Ca și alte fotografii, a fost preluată de pe net, la liber, și introdusă într-o carte mamut, care nici nu vă imaginați cât poate să coste (două zerouri!!!) și care se vinde la ofertă prin Iași. Autori respectabili, incluși fără să știe, sunt abordați pentru a cumpăra dicționarul pe considerentul că sunt incluși în el.

Dacă la DDM vârsta și frustrarea tinerească  îi pot explica prezența la masa bucatelor, la acest distins membru USR pirateria nu numai că nu se justifică, dar este și foarte ușor de dovedit. Junele marginal se împăunează cu o antologie, pe când Boris Crăciun crede că face un imens serviciu scriitorilor români (să nu cumva să credeți că nu e prezent în propriul dicționar, cu cel puțin o jumătate de pagină în plus față de un alt Crăciun, mai puțin cunoscutul Gheorghe). O distanță în timp între două forme de impostură sau o diferență între un mic farsor și unul deja veteran.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: