uncristian / Literatura ca un hobby? Da, dom'le!

august 31, 2010

cum se demontează o altă aberaţie a lui ddm

Filed under: 1 — miculftiriadi @ 10:42 am

V-amintiţi replica scorţoasă a distinsului nostru june: „Khasis a debutat in 2005, la Vinea, asa cum apare in antologie, nu e nici o greseala de CV. (autorul nu a recunoscut nicaieri oficial ca ar fi publicat anterior o carte).”

Ei bine, am o veste pentru DDM şi pentru celălalt animator al gogoaşei acesteia (chipurile editor, în fapt un profitor de ultimă speţă, beneficiar de fonduri ministeriale şi farsor de talie naţională). Volumul de debut al lui ts khasis a apărut în 2003, se numeşte „farmacia cuvintelor” şi a fost tipărit în 300 ex. (probabil mai multe exemplare decât „arta scalpării”). Sigur că cei doi pot cotcodăci şi pot striga pe toate gardurile că n-ar fi aşa (pentru distinsul ddm, cu un simplu search pe http://www.tskhasis.eu se lămurea misterul, dar ddm nu  e cercetător, e doar antologator…).

Astăzi, ts khasis a fost admis ca membru USR (ca şi ddm, dar asta e doar o concidenţă, cei doi nu pot fi alăturaţi, diferenţa fiind prea mare). Întrebarea mea pentru onor ddm, care tot trâmbiţează că arta scalpării este volumul de debut al autorului este cum putea ts khasis să devină membru dacă nu avea două cărţi publicate (necâştigând, ca SGB, premiul USR)? Nu cumva pentru că membrii comisiei au jurizat dosarul în care au găsit cele două cărţi? Aşadar, o minciună sfruntată pe care acest trepăduş o tot aruncăpentru că nu e în stare să facă un minim research este de-acum pe deplin spulberată.

Dar ţineţi-vă bine. Ceea ce cu adevărat contează despre impostura lui ddm şi aşa-zisa lui antologie de-abia acum urmează. Foarte liniştit, autorul a tot ironizat intenţiile de a lua atitudine faţă de porcăria pe care a produs-o, spunând mereu că editura nu va fi sensibilizată de agitaţia mea (crede dumnealui nejustificată). Îmi pare rău că trebuie să-i repet numele de atâtea ori (prostia mă irită fizic), dar n-am nimic cu domnia sa. Cu porcăria pe care a făcut-o, însă, am o mare problemă. Şi, atenţie, una chiar legală (că tot arunca vorbe grele precum insultă şi tribunal). Hai să vedem ce se poate face pentru asta, nu?

NOU. Ce nu înțelege nici până astăzi așa-zisul poet și viitor membru USR (vă dați seama ce-nseamnă asta pentru CV-ul lui deja umflat cu pompa) este că nu poate scăpa cu una cu două după ce s-a dat autorul unei antologii pe care nu numai că n-a făcut-o, dar pe care și-a însușit-o. Prin urmare, îl rog să-nțeleagă că prostia trebuie etichetată și explicată, nu trecută cu vederea. Și, cu puțină strădanie, s-ar putea să asităm la ceva la care autorul să nu se fi gândit vreodată… veți vedea, lucrurile avansează simțitor. Nu numai că scriitorii care vor să spună ceva despre cum s-a furișat acest autor într-o carte o vor face, dar veți descoperi detalii nu doar picante, dar și extrem de păguboase (financiar vorbind, e vorba de contracte pînă la urmă, omul trebuie să-și asume și asta, dacă tot se pretinde în regulă cu toate cele). După ce a reușit performanța de a cere drept la replică la cronica Ralucăi Dună (individul nici măcar atâta lucru nu știe, că nu se face așa ceva la o cronică), ddm tot încearcă să pară victimă și să pretindă că n-am altceva mai bun de făcut decât să-i pun  mizeria sub preș. Ei bine, am ce face, dar acestui autor de duzină vreau să-i demonstrez că nu poate prosti la infinit cu atitudinea lui de băiat bun și cu mâna întinsă care pare să spună aceeași poveste a prostiei fudule.

Sunt absolut convins că ddm nu a semnat contracte cu autorii antologaţi şi rămân absolut consternat de ideea lui absolut puerilă că atitudinea mea s-ar datora absenţei cuiva din antologie (îmi repetă pe mail de episodul Botoşani, în care, culmea, am încercat să demonstrez cât de haotic se poatră organizatorii cu mai mult de doi foşti laureaţi. Se pare că unii degeaba citesc un text, tot nu-nţeleg decât ce li se pare lor că trebuie înţeles). Voi sista pe moment subiectul (urgenţe, nu joaca asta de a sparge un coş de pe fruntea generaţionistă), dar voi reveni cu detaliile promise. Decamdată aţi înţeles: khasis a debutat în 2003 şi proiectul care teoretic îl ajuta pe ddm să-şi explice intenţiile nu era secretizat (două din punctele lui tari). Să vedem cum stă şi cu contractele, că tot se jură că editura nu se va uita la joaca mea…

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: